Παρασκευή, 27 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Προς παραμονή ο Ντρεοσί

Απ’ ότι φαίνεται, Παναθηναϊκός και Πιέρ Ντρεοσί θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος από τον Γάλλο τεχνικό διευθυντή και επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα.

Ο μεγαλομέτοχος είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις του Ντρεοσί στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη. Ο Νιας είναι παίκτης αποκάλυψη μέχρι ώρας. Ο Σανκαρέ είναι ποιοτικότατος και με κανονική προετοιμασία το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Ενγκμπαγκοτό δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα αλλά πρόκειται για μια επιλογή που έγινε καταναγκαστικά λόγω του πολύ περιορισμένου μπάτζετ. Βέβαια ο βασικός στόχος του Ντρεοσί για τη θέση των εξτρεμ ήταν ο ποιοτικότατος Μεντόζα, του οποίου η μεταγραφή χάλασε κυριολεκτικά στις χρονικές προθεσμίες.

Αν ο Αλαφούζος τον Γενάρη είχε δώσει στον Ντρεοσί ένα μεγαλύτερο μπάτζετ και νωρίτερα θα είχαν γίνει οι μεταγραφές και ποιοτικότερες θα ήταν και το τρένο της Ευρώπης δεν θα κινδύνευε να χαθεί.

Ταυτόχρονα στον Γάλλο πιστώνεται η ανανέωση του Καμπετσή και ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο του Αλεξανδρόπουλου εξελίσσονται ομαλά παρά τη διαφορά που υπάρχει στο ζήτημα της ρήτρας. Επίσης στον Παναθηναϊκό προσδοκούν από τον Ντρεοσί να ανοίξει την αγορά της Γαλλίας και της Αφρικής και να φέρει στο Κορωπί ακατέργαστα διαμάντια. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο νεαρός Κόκε που όπως φαίνεται θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Από την άλλη ο Ντρεοσί είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την έως τώρα συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός ότι υπέγραψε εξαμηνιαίο συμβόλαιο δεν φαίνεται αρνητικός να συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού. Το μοναδικό ζήτημα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα είναι η ενδεχόμενη απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν εκείνος που πρότεινε στον Αλαφούζο τον Ντρεοσί και ο τελευταίος νιώθει ηθικά υπόχρεος στον πρώτο. Άλλωστε όταν ο Μπόλονι κινδύνεψε με απόλυση μετά τα προημιτελικά του κυπέλλου και τις διαδοχικές ήττες από τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκείνος ήταν που έβαλε πλάτη και εισηγήθηκε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντρεοσί είχε πει στον Αλαφούζο πως δεν γίνεται να διώχνεις έναν προπονητή που πήρε την ομάδα ενδέκατη και κόντεψε να την βγάλει μέχρι και δεύτερη. Βέβαια για τα κανονικά δεδομένα του Παναθηναϊκού κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό καθώς ο στόχος είναι πάντα η κορυφή αλλά με βάση τις συνθήκες και τον κυνικό ρεαλισμό, ο Ντρεοσί περιέγραψε την σκληρή πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα εμφανιζόταν καλύτερος αν για παράδειγμα αναλάμβανε να κοουτσάρει ο Συλαϊδόπουλος.

Εάν ο Μπόλονι αποχωρήσει και ο Γάλλος gm παραμείνει τότε είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει να φέρει προπονητή από τη γαλλική αγορά με τον οποίο να μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και κουλτούρα. Άρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι περιπτώσεις των Μιλόγεβιτς και Λουτσέσκου πιθανότατα θα πάνε πιο πίσω, αν και ο Αλαφούζος θα συζητήσει τις υποθέσεις τους με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ρεν.

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι πως ο Ντρεοσί με μια πορεία περίπου 20 χρόνων στο Σαμπιονά, δεν μπορεί να θεωρηθεί περίπτωση Ρόκα. Έχει διασυνδέσεις, τεχνογνωσία και μπορεί να εκσυγχρονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ΑΝ τον αφήσει ο Αλαφούζος και ο περίγυρος του. Θεωρούμε πως θα ήταν πολύ θετικό να παραμείνει στην ομάδα ένας άνθρωπος που προέρχεται από μια χώρα που είναι έτη φωτός μπροστά από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο και να ανεβάσει το τμήμα σε όλα τα επίπεδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: