Τετάρτη, 30 ΝοεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Ξεκίνησε ο χορός των εκατομμυρίων για τον Βοτανικό…

Mε τις φήμες για το ΟΑΚΑ να ξεκινούν σιγά σιγά να φουντώνουν, το sdna.gr και πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Μανωλιουδάκης δημοσίευσε την είδηση πως η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ενέκρινε το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για τις αναπλάσεις και τις περιβαλλοντικές αλλαγές που θα γίνουν στον Βοτανικό και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με βάση το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Για να γίνουν τα πράγματα απολύτως ξεκάθαρα:

-Τα χρήματα αυτά αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δαπάνες για τους περιβάλλοντες χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Βοτανικού, το γκρέμισμα της Λεωφόρου και την ανάπλαση στο οικόπεδο των 18 στρεμμάτων στους Αμπελοκήπους.

-Τα χρήματα αυτά ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο συντάκτης αναφέρει πως για το γήπεδο ποδοσφαίρου υπάρχουν 55 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το συνολικό κόστος ανέγερσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου σύμφωνα με το MoU φτάνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Για πρώτη φορά διαβάζουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του γηπέδου θα βασιστεί στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Το κρατάμε ως στοιχείο περιμένοντας να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση κάτι τέτοιο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε, η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τίποτα συγκεκριμένο για την πιο καυτή πατάτα του όλου σχεδίου, που είναι ο τρόπος χρηματοδότησης του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το να δεσμευτούν χρήματα για αναπλάσεις χώρων από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν ήταν κάτι τρομερά δύσκολο. Ίσα ίσα που η Κομισιόν ζητάει διαρκώς από τις χώρες μέλη φακέλους έργων αλλά ΟΧΙ κατασκευή γηπέδων.

Άρα το αγκάθι της χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου παραμένει όσο η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Πιθανότατα δεν τα ανοίγει γιατί είτε δυσκολεύεται να βρει τα χρήματα είτε γιατί δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσει μια τέτοια δαπάνη.

Να σημειώσουμε επίσης πως η χρηματοδότηση είτε μέσω του Ελληνικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω του ΕΣΠΑ απαιτεί διαδικασίες που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και δύσκολες…

2 Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: