Τρίτη, 9 ΑυγούστουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Θαύμα!!! Ο Βέργης ανακάλυψε πως δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα λεφτά για γήπεδο στον Βοτανικό!!!

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε αυτό το site, με μια σειρά από άρθρα έχουμε γράψει καθαρά, ξάστερα και κρυστάλλινα πως το σχέδιο κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό είναι στον αέρα από τη στιγμή που η χρηματοδότηση του δεν είναι εξασφαλισμένη.

Έχουμε επανειλημμένα γράψει τα εξής:

Α) Το Ταμείο Ανάκαμψης απέρριψε την χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό. Ενέκρινε 75 εκατομμύρια για την ανάπλαση περιμετρικών του γηπέδου χώρων και το γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Έτσι για πρώτη φορά βγήκε σχετικά αθόρυβα στην επιφάνεια πως για το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα αναζητηθούν χρήματα από το Ταμείο Δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ με την υποσημείωση πως η εκταμίευση αυτών των χρημάτων θα είναι… χρονοβόρα.

Βέβαια εμείς σας ενημερώσαμε πως, με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, το ΕΣΠΑ δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτήσει κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων (δες εδω).

Με λίγα λόγια σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τα απαιτούμενα κονδύλια για γήπεδο δεν είναι εξασφαλισμένα αλλά προς αναζήτηση και μάλιστα από αμφίβολες χρηματοδοτικές πηγές.

Β) Η αμερικανική εταιρεία Hines που είχε υπογράψει προσύμφωνο με την ΑΕΠ Ελαιώνα για την ολοκλήρωση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου του Βωβού, απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Το γεγονός αυτό αφήνει ένα τεράστιο κενό στο όλο project καθώς οι τράπεζες δεν έχουν βρει λύση στο τι θα κάνουν με το ημιτελές οικοδόμημα που έχουν στην κατοχή τους και θα πρέπει συνάμα να καταβάλουν 13,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Aν δεν βρεθεί νέος επενδυτής για το εμπορικό, οι τράπεζες θα αναζητήσουν πιθανότατα τρόπους διαφυγής από το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ….

Εδώ και μήνες για αυτά τα ζητήματα οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει εργολαβία την επικοινωνιακή διαχείρισης της Διπλής Ανάπλασης δεν έβγαζαν τσιμουδιά ξαφνικά είδαν το… “φως το αληθινό”.

Πιο συγκεκριμένα το σαββατιάτικο φύλλο της “Live Sport” με διευθυντή τον μέγα… “βοτανολόγο” Βασίλη Βέργη επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τα όσα γράφουμε όλο αυτό το διάστημα και κάνουμε τους… κακούς που δεν θέλουν το γήπεδο.l

Αναλυτικότερα:

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι αρκετά και πλέον ξεκάθαρα:

-Κυβέρνηση, Δήμος και Αλαφούζος υπέγραψαν μέσα σε ένα πρωί το περίφημο MoU με σκοπό να εντάξουν και το γήπεδο του Βοτανικό στους προς εξέταση φακέλους για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με την ελπίδα μήπως και εγκριθεί. Ουσιαστικά έριξαν μια “ζαριά” μήπως και γίνει το θαύμα. Οι Ευρωπαίοι όμως τους έριξαν “πόρτα”.

-Το γήπεδο έμεινε εκτός χρηματοδότησης (όπως ήταν αναμενόμενο για όσους ερευνούν και ψάχνουν χωρίς παρωπίδες) και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ευρώ που να μπορεί να εκταμιευτεί άμεσα και γρήγορα.

-Οι υποψήφιες πηγές χρηματοδότησης (Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ) δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορούν να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος. Ειδικά το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Την ίδια στιγμή η αποχώρηση της Hines από το εμπορικό του Βωβού στριμώχνει τις τράπεζες που μένουν πάλι ξεκρέμαστες με ένα ημιτελές φαραωνικού τύπου γιαπί. Μέχρι να δουν τι θα κάνουν θα παλεύουν να τρενάρουν την κατάσταση, μήπως και βρουν νέο επενδυτή.

-Το μεγαλύτερο όμως συμπέρασμα που πλέον δεν κρύβεται είναι το γεγονός πως ακόμη και εκείνοι οι δημοσιογράφοι που φλόμωσαν τον κόσμο με μακέτες, υπογραφές και εξαγγελίες βασιζόμενες σε ΨΕΜΑΤΑ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ, αρχίζουν πλέον να τα γυρνάνε μήπως και γλιτώσουν τον απόλυτο χλευασμό όταν αποκαλυφθεί όλη η ΑΠΑΤΗ.


Εμείς πάλι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε χωρίς να κρύβουμε την σκληρή αλήθεια γιατί η αγάπη μας για τον Σύλλογο είναι στην καρδιά και όχι στην τσέπη…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: