Κυριακή, 4 ΔεκεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Για πάντα στο ένα και μοναδικό σπίτι του…

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σημερινή μέρα έβγαλε πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις με επίκεντρο το μπάσκετ. Από τη μια η μεταγραφή του Χεζόνια και από την άλλη η είδηση για ενδεχόμενη εξαγορά του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ από την ΚΑΕ κέντρισαν τα βλέμματα όλων στον σύλλογο.

Όσον αφορά την πιθανή εξαγορά του κλειστού γηπέδου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από την ΚΑΕ τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ αυτής της κίνησης χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για την ακρίβεια ποτέ δεν καταλάβαμε για ποιόν λόγο θα έπρεπε το μπασκετικό τμήμα να φύγει από την πιο καυτή και επιβλητική έδρα της Ευρώπης και να πάει σε ένα γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ είναι για τον Παναθηναϊκό ότι είναι για τους Boston Celtics το Boston Garden.

Σε αυτό το γήπεδο ο Παναθηναϊκός εκτοξεύτηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ γράφοντας σελίδες δόξας που κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Όσοι ζήσαμε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ειδικά την εποχή του Ομπράντοβιτς είμαστε πλημμυρισμένοι από μοναδικές αναμνήσεις γεμάτες ένταση, πάθος, συγκίνηση.

Μπασκετικός Παναθηναϊκός και κλειστό του ΟΑΚΑ είναι έννοιες ταυτόσημες μετά από περίπου 30 χρόνια συνύπαρξης.

Ταυτόχρονα το κλειστό του ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο, το οποίο, αν ο Παναθηναϊκός πάρει στα χέρια του, θα μπορέσει να το αξιοποιήσει στο έπακρον καθώς έχει χώρους που μπορούν να γίνουν εμπορικοί. Έτσι η ΚΑΕ θα αποκτήσει ακόμη περισσότερα έσοδα σε σχέση με τα τωρινά και δεν θα κρέμεται συνεχώς από τις ορέξεις του χ,ψ μεγαλομετόχου.

Το μεγάλο όνειρο βέβαια του γράφοντος είναι άλλο και αφορά τη δημιουργία μουσείου μπάσκετ στο χώρο του κλειστού γηπέδου.

Η ιδέα και μόνο μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλας. Θα ήθελα πολύ στο μέλλον να πάρω τα παιδιά μου και να τα ξεναγήσω σε έναν τέτοιο χώρο, αισθανόμενος ένα αμελητέο αλλά ταυτόχρονα ζωντανό κομμάτι αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας.

Πριν δυο χρόνια είχα την τύχη να βρεθώ στο Σικάγο και να επισκεφτώ το γήπεδο των Bulls. Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει μουσείο, παρά μόνο το άγαλμα του Μάικλ Τζόρνταν, που από μόνο του είναι φυσικά μουσείο. Καθημερινά εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ συρρέουν στο United Center για μια φωτογραφία δίπλα σε ένα μόνο άγαλμα.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ολόκληρο μουσείο μέσα στον χώρο που γεννήθηκε ο μύθος του.

Μέσα στο δικό του ιδιόκτητο πλέον γήπεδο…

Υ.γ.: Για το θέμα που προέκυψε με την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Hines για το εμπορικό του Βωβού στον Βοτανικό, θα επανέλθουμε πολύ πολύ σύντομα και αναλυτικά.

Σε αυτό το άρθρο θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά μας για τη σημερινή ευχάριστη είδηση.

3 Comments

    • Για το όνειρο μας γράψαμε. Δεν είπαμε οτι θα γίνει κιόλας. Ο Παναθηναϊκός παίρνοντας το ΟΑΚΑ για αποκλειστική χρήση, θα μπορέσει να αξιοποίησει εμπορικά ορισμένους χώρους του γήπεδου. Το δικό μας όνειρο θα ήταν η ύπαρξη ενός μπασκετικού μουσείου στον χώρου του κλειστού του ΟΑΚΑ. Τόσο παράλογο σου φαίνεται;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: