Τρίτη, 28 ΙουνίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Γιακουμεττής: “Γιατί είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού”

Γιακουμεττής Ιάκωβος

Μέλος του Παναθηναϊκού Α.Ο.
Μέλος του Σκακιστικού Τμήματος του Παναθηναϊκού Α.Ο.
Μέλος του Σκοπευτικού Τμήματος του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Αγαπητοί συνοπαδοί και μέλη του Μεγάλου Συλλόγου, του Παναθηναϊκού μας. Για πρώτη φορά στην πολυετή ενεργή συμμετοχή μου στα δρώμενα του Ερασιτέχνη, αποφασίζω να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές μας, καθώς θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμη την επόμενη τριετία για τους λόγους που αναλύω παρακάτω:

Εγγραφές Νέων Μελών

Στη σημερινή Παναθηναϊκή εποχή, όπου τα «μεγάλα πορτοφόλια» για διάφορους λόγους παρακολουθούν στην πλειονότητά τους εκ του μακρόθεν τα δρώμενα του Συλλόγου, ένας είναι ο δρόμος που μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε ως οργανισμός, εκείνος της στήριξης πάνω στην πλατιά λαϊκή βάση μας.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να επιστρατεύσουμε όλους τους γνωστούς Παναθηναϊκούς φιλάθλους, επαγγελματίες και προσωπικότητες.
Τα προηγούμενα χρόνια έγινε μια καλή αρχή, δημιουργώντας ένα διαφημιστικό σποτ που έπαιζε κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ πέρυσι επιχειρήθηκε ως ένα βαθμό η μαζική εγγραφή μελών από τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών της Θ.13. Ιδιαίτερα η καμπάνια στους Συνδέσμους θα πρέπει να στοχεύει, αν είναι δυνατόν, στην απεύθυνση στο σύνολο των πράσινων οπαδών πανελλαδικά, καθώς αποτελούν τον πυρήνα αγάπης και στήριξης σε όλα τα Τμήματα του Συλλόγου.

Από τη στιγμή που η διαφήμιση είναι απαραίτητη για την προώθηση των εγγράφων στις τάξεις του Συλλόγου, θα πρέπει να βασιστεί στην προβολή της προσπάθειας όχι μόνο από αθλητές του Παναθηναϊκού, αλλά γενικότερα από γνωστούς φιλάθλους του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο και μπορούν να επηρεάσουν το ευρύτερο Παναθηναϊκό κοινό προς την επιθυμητή κατεύθυνση!

Το κυριότερο μέρος της προσπάθειας για τη διεύρυνση της βάσης του Συλλόγου πρέπει να επικεντρωθεί στις συνοικίες της Αθήνας, ξεκινώντας από τις γειτονιές γύρω από τη Λεωφόρο! Εκεί η καμπάνια πρέπει να είναι άμεση, με συνεργεία του Α.Ο. να επισκέπτονται όλα τα κεντρικά σημεία και να εγγράφουν επί τόπου νέα μέλη, εξηγώντας τη σημασία μιας νέας εγγραφής αλλά και τα προνόμια που εκείνη συνεπάγεται.

Χορηγίες

Σε αυτό το πεδίο πρακτικά μιλάμε για δυο ξεχωριστούς πυλώνες ανάπτυξης.
Από τη μια πλευρά, αναφερόμαστε στα Ομαδικά Αθλήματα τα οποία για να πρωταγωνιστήσουν απαιτούν σημαντικά χρηματικά ποσά και επιχειρηματίες που θα τα στηρίξουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, οφείλει κάθε Διοίκηση του Συλλόγου να δίνει την επιλογή στον χορηγό του Τμήματος να εκφράζει άποψη πριν τη λήψη αποφάσεων και όχι μόνο να χρηματοδοτεί, αρκεί βέβαια να το επιθυμεί κι ο ίδιος.

Από την άλλη, για τα Ατομικά Αθλήματα στα οποία έχω την τιμή να δραστηριοποιούμαι, οι χρηματικές απαιτήσεις είναι πολύ μικρότερες και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοχρηματοδοτούνται μέσω των μελών τους και κάποιων «μικρότερων» χορηγών. Οφείλουμε να «βγάλουμε το καπέλο» στους εμπνευστές της καμπάνιας «Σύλλογος πιο Μεγάλος» που μας έδωσαν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε έμπρακτα όλα τα «μικρά» Τμήματα του Α.Ο.! Οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το δεδομένο εγχείρημα, ώστε να απόκτηση σταθερή και μόνιμη βάση στα Παναθηναϊκά δρώμενα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λειτουργήσει τμήμα Μάρκετινγκ στον Σύλλογο πιο οργανωμένα, το οποίο θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα Τμήματα, θα φροντίζει να προβάλει το έργο τους και να προσελκύει πηγές ενίσχυσης!

Γηπεδικό και Διπλή Ανάπλαση

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει δεν είναι άλλος από τον εγκλωβισμό του Συλλόγου σε ένα πρότζεκτ, στο οποίο σερνόμαστε κυριολεκτικά 25 χρόνια τώρα, χωρίς τέλος. Τα χρονοδιαγράμματα και η χρηματοδότηση θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα, σε διαφορετική περίπτωση οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Α.Ο.!

Το απλοϊκό επιχείρημα «Δεν γίνεται τίποτα στη Λεωφόρο» οφείλει έστω και τώρα να αλλάξει και να μετατραπεί στο ορθό «Αποτιμούμε την αξία της Λεωφόρου και εξετάζουμε όλες τις δυνατές επιλογές αξιοποίησής της, ώστε να έχουμε εναλλακτικό πλάνο για τη στέγαση του Συλλόγου»!

Ευχαριστώ πολύ!

1 Comment

  • HRISTOS APO IRAKLEIO

    εγω δημητρη γοντικα θα ψηφησω που επι των ημερων του το χρεος στη παε εφτασε στο θεο βασει σχεδιου και μεγαλο θαυμαστη του βλασση τσακα και οχι το ξαδερφακι μου νικο κοκκινακη που παρελαβε ενα τμημα κυριολεκτικα δυαλυμενο και μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα το μετετρεψε σε ισοβιο πρωταθλητη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: