Τετάρτη, 28 ΣεπτεμβρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Βοτανικός: Δεν έχουν ούτε ευρώ για γήπεδο και θα τα ρίξουν στους οπαδούς…

Μετά τους πανηγυρισμούς για την εξασφάλιση των 75 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκίνησε σιγά σιγά να βγαίνει στην επιφάνεια η σκληρή πραγματικότητα πίσω από τις εντυπωσιακές εικόνες του νέου γηπέδου στον Βοτανικό και τα…. αποκαλυπτικά κείμενα των… δημοσιογράφων που έχουν πάρει εργολαβία την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

Τα δεδομένα

Η πραγματικότητα αυτή έχει δύο βασικά στοιχεία:

Α) Το Ταμείο Ανάκαμψης απέρριψε την χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό. Ενέκρινε 75 εκατομμύρια για την ανάπλαση περιμετρικών του γηπέδου χώρων και το γκρέμισμα της Λεωφόρου.

Έτσι για πρώτη φορά βγήκε σχετικά αθόρυβα στην επιφάνεια πως για το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα αναζητηθούν χρήματα από το Ταμείο Δημοσίων επενδύσεων και το ΕΣΠΑ με την υποσημείωση πως η εκταμίευση αυτών των χρημάτων θα είναι… χρονοβόρα.

Βέβαια εμείς σας ενημερώσαμε πως, με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου, το ΕΣΠΑ δεν επιτρέπεται να χρηματοδοτήσει κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων (δες εδω).

Με λίγα λόγια σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε τα απαιτούμενα κονδύλια για γήπεδο δεν είναι εξασφαλισμένα αλλά προς αναζήτηση και μάλιστα από αμφίβολες χρηματοδοτικές πηγές.

Β) Η αμερικανική εταιρεία Hines που είχε υπογράψει προσύμφωνο με την ΕΤΕΠ Ελαιώνα για την ολοκλήρωση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου του Βωβού, απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Το γεγονός αυτό αφήνει ένα τεράστιο κενό στο όλο project καθώς οι τράπεζες δεν έχουν βρει λύση στο τι θα κάνουν με το ημιτελές οικοδόμημα που έχουν στην κατοχή τους και θα πρέπει συνάμα να καταβάλουν 13,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Aν δεν βρεθεί νέος επενδυτής για το εμπορικό, οι τράπεζες θα αναζητήσουν πιθανότατα τρόπους διαφυγής από το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης.

Ο μουντζούρης….

Με τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης να είναι δυσοίωνα, γίνεται αντιληπτό πως η Διπλή Ανάπλαση χωλαίνει και μάλιστα σημαντικά. Άρα δεν είναι απίθανο στο προσεχές μέλλον να οδηγηθούμε σε μια προσπάθεια απεμπλοκής των συμβαλλόμενων πλευρών.

Για να υπάρξει όμως απεμπλοκή θα πρέπει κάποια πλευρά να πάρει πάνω της και τον… μουντζούρη. Σε κάποιον θα πρέπει να πέσει το φταίξιμο για την παταγώδη αποτυχία της όλης υπόθεσης.

Κανονικά οι ευθύνες βαραίνουν την πολιτική ηγεσία που ανασήκωσε την υπόθεση.

-Βαραίνουν δηλαδή την κυβέρνηση και των δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την εύρεση των πηγών χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

-Βαραίνουν τις τράπεζες που δεν βρίσκουν λύση με το φαραωνικού τύπου εμπορικό του Βωβού.

-Βαραίνουν τον Γιάννη Αλαφούζο και τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό που μέσα σε μια νύχτα πήγαν και έβαλαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές του Συλλόγου σε ένα ακόμη αποτυχημένο ενδεχομένως σχέδιο, που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το club στην προσπάθεια του για την οριστική λύση της στέγασης του για τα επόμενα 100 χρόνια.

Για όλα θα φταίνε πάλι οι οπαδοί

Ενώ λοιπόν η ευθύνη ανήκει απόλυτα σε όλους τους παραπάνω, όπως φαίνεται, θα γίνει προσπάθεια να χρεωθεί και αυτή η αποτυχία στον κακό κόσμο του Παναθηναϊκού που θα σταθεί ξανά…. εμπόδιο στην προσπάθεια…. εκτόξευσης του Συλλόγου.

Ήδη ξεκινάει σιγά σιγά να διαμορφώνεται ένα τέτοιο το κλίμα μέσα από ύποπτα δημοσιεύματα όπως αυτό του Νίκου Ασημακόπουλου στο liberal.gr…

Για τον αρθρογράφο όλα είναι καλώς καμωμένα και ο μοναδικός κίνδυνος για να σκαλώσει το θέμα είναι οι…. ακραίοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα πάνε στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και θα καταψηφίσουν τις συμβάσεις του Α.Ο. με την ΠΑΕ, τον Δήμο και την ΕΤΕΠ Ελαιώνα.

Ο Νίκος Ασημακόπουλος (με δεκαετίες στο χώρο της δημοσιογραφίας) δεν βλέπει πουθενά τα πελώρια κενά χρηματοδότησης του όλου σχεδίου. Το μόνο που βλέπει είναι τους κακούς οπαδούς, οι οποίοι θέλουν να κρατούν τον Σύλλογο δέσμιο στην μετριότητα και την ανυποληψία.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Ασημακόπουλος ήταν ο δημοσιογράφος που στην εποχή του σίριαλ Τσάκα έγραφε πως ο Βλάσσης και οι πρίγκιπες του ήταν πραγματικοί και θα αγοράσουν τον Παναθηναϊκό.

Αυτός λοιπόν ο…. κύριος που δούλευε ψιλό γαζί τους οπαδούς το 2011, έρχεται σήμερα να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον απλό κόσμο της ομάδας που αγωνιά για το μέλλον της.

Tα προσεχώς….

Είναι ξεκάθαρο πως όσο περνά ο καιρός, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η χρηματοδοτική γύμνια της όλης υπόθεσης και την ίδια στιγμή το δάχτυλο των δημοσιογράφων θα στρέφεται προς τον κακό κόσμο του Παναθηναϊκού με σκοπό να του πετάξουν τον μουτζούρη της όλης αποτυχίας.

Με λίγα λόγια θα συμβούν τα εξής:

-Τα απαραίτητα χρήματα για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου δεν θα βρίσκονται.

-Ταυτόχρονα θα υπογράφονται οι διμερείς συμβάσεις του Ερασιτέχνη με διθυραμβικά δημοσιεύματα από τους γνωστούς δημοσιογράφους-εργολάβους της Διπλής Ανάπλασης.

-Θα φέρουν τις συμβάσεις αυτές στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και εκεί θα προσεύχονται για καταψήφιση των συμβάσεων από τα μέλη του ΑΟ έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών στους αλήτες οπαδούς που θέλουν το κακό του Ομίλου….

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!! ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα γιατί το σκηνικό έχει ήδη ξεκινήσει να στήνεται.

Υ.γ.: Τύποι σαν τον Νίκο Ασημακόπουλο σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό δεν θα έπρεπε να περνούν ούτε από τη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Αρκετό κακό έχουν κάνει στον σύλλογο με το δηλητήριο που σπέρνουν εδώ και πολλά χρόνια.8 Comments

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: