Τρίτη, 7 ΦεβρουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Βασίλη Βέργη δεν έχεις βαρεθεί να σου λέει συνεχώς τα ίδια ο Τσιατσιάμης χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι;

Μετά τις νέες καθυστερήσεις στην υπόθεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, επειδή δεν είναι τίποτα έτοιμο από πλευράς διμερών συμβάσεων, προέκυψε πολύ έντονος προβληματισμός στις τάξεις του κόσμου της ομάδας.

Από τη στιγμή που η ΓΣ αναβλήθηκε, ξεκίνησε μια επικοινωνιακή ομοβροντία από την πλευρά των ένθερμων υποστηρικτών της Διπλής Ανάπλασης με στόχο να απορροφηθούν οι εντάσεις και οι κραδασμοί της αμφισβήτησης.

Αρχικά είχαμε την τοποθέτηση αποσπασμάτων του περιβόητου ΜoU στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο ώστε να λάβουν νομική ισχύ οι ενέργειες των πλευρών που μετέχουν στο όλο σχέδιο.

Μάλιστα αυτή η κίνηση δεν είχε αναφερθεί ποτέ έως σήμερα ως κάτι απαραίτητο και υποχρεωτικό και εντελώς ξαφνικά βαφτίστηκε ως κομβική κίνηση που μάλιστα έπρεπε να προηγηθεί των διμερών συμβάσεων και της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη.

Σε ένα δεύτερο πλαίσιο ο Βασίλης Βέργης με άρθρο του στο sdna.gr μετέφερε την σιγουριά του Δήμου Αθηναίων πως όλα κυλούν ομαλά και δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Στόχος μάλιστα είναι να γίνει η δημοπράτηση μέχρι το τέλος του 2021.

Από εκεί που η δημοπράτηση θα γινόταν το καλοκαίρι, μετά πήγε για τον Σεπτέμβρη και τώρα πάει προς τo τέλος του χρόνου. Μην ανησυχείτε όμως!!! Όλα πάνε καλά!!!

Βέβαια, αν ανατρέξουμε στον χρόνο θα δούμε πως ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κύριος Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, τις ίδιες ακριβώς φανφαρολογίες έλεγε στον διευθυντή της εφημερίδας livesport στα μέσα του χειμώνα.

Τώρα μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος φορώντας τον μανδύα των… πηγών μέσα από τον Δήμο μας διαβεβαίωσε πως… “οι μηχανές δουλεύουν (ή μάλλον μας δουλεύουν) στο φουλ!!!”.

Γιατί λοιπόν να αλλάξει τώρα το τροπάριο;

Όλα πάνε πρίμα και πάντα μα πάντα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων γιατί ο χρόνος στη ζωή είναι αέναος…

Θα το αναφέρουμε ξανά:

Ο στόχος της Διπλής Ανάπλασης είναι κυρίως οι μπίζνες και να σηκωθεί το εμπορικό.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την ιστορία έχει τον δευτερεύοντα ρόλο του κράχτη που θα φέρνει τον κόσμο στο εμπορικό τουλάχιστον τρεις φορές ανα 15 μέρες.

Αυτή τη στιγμή επενδυτής για το γιαπί του Βωβού δεν υπάρχει και άρα προκύπτει κενό στο project.

Τα λεφτά από το ΠΔΕ δεν είναι καθόλου εύκολο να εκταμιευθούν για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και γι’ αυτό αποτέλεσε την έσχατη λύση στις πηγές χρηματοδότησης που αναζητήθηκαν μετά την πόρτα που έφαγε η κυβέρνηση και ο δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όσο δεν προκύπτει επενδυτής για το εμπορικό κέντρο, τόσο περισσότερο θα τρενάρεται με διάφορους επικοινωνιακούς τρόπους η υπόθεση μήπως και βρεθεί κάποιος.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο του Βασίλη Βέργη για να τονώσουμε το ηθικό σας εν όψει καλοκαιριού….

“Η αναβολή της γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τον Ιούλιο ή τις αρχές Σεπτεμβρίου του έτους, καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμες οι διμερείς συμβάσεις που πρέπει να υπογράψουν οι εμπλεκόμενοι φορείς του έργου, έχει δημιουργήσει «ερωτηματικά» κυρίως ως προς τον χρόνο υλοποίησής του.

Κι αυτό γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη (στη συνέντευξή του εδώ στο SDNA), όσο και τον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης Άδωνη Γεωργιάδη να είναι κατηγορηματικοί ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την πορεία του έργου.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ΓΣ ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιουνίου αλλά μεταφέρθηκε είτε ένα είτε περισσότερο από 2,5 μήνες πίσω (Ιούλιο ή αρχές Σεπτεμβρίου, κατά δήλωση του προέδρου του ΑΟ κ. Μαλακατέ), είναι λογικό να έχει σηκωθεί «σκόνη» και να υπάρχουν ερωτήματα.

Απευθυνθήκαμε, όπως έχουμε πράξει και στο πρόσφατο παρελθόν, σε πηγές του Δήμου Αθηναίων για να μπορούμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πληροφόρηση η οποία ουσιαστικά αντανακλά τις απόψεις του κ. Μπακογιάννη με βάση το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας.

Οι συγκεκριμένες πηγές ήταν απόλυτα κατηγορηματικές στις απαντήσεις που μας έδωσαν: «Προχωράμε και δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα. Οι μηχανές μας είναι στο φουλ. Αυτό αποδεικνύεται και από το σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει το έργο της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό».

Όπως μας ξεκαθάρισαν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους να προηγηθεί το νομοθετικό έργο-ρύθμιση, η οποία περιμένουν να ψηφιστεί στη Βουλή (αναμένεται τις προσεχείς ημέρες) ώστε στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις και να υπογράψουν τις διμερείς συμβάσεις.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τη νομοθετική ρύθμιση και πλέον άνοιξε ξεκάθαρα ο δρόμος για τις διμερείς».

Όπως είναι φυσικό το ερώτημά μας ήταν αν το γεγονός ότι πήγε πίσω η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα σημάνει ταυτόχρονη καθυστέρηση της δημοπράτησης του έργου. Η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όπως ο ίδιος είχε πει δημόσια, επρόκειτο να γίνει «τον Σεπτέμβριο του 2021, σε κάθε περίπτωση πάντως σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους».

Οι πηγές μας από τον Δήμο Αθηναίων ήταν κατηγορηματικές και σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα: «Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να πάει πίσω. Στόχος μας ήταν και παραμένει να γίνει η δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο. Στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι το τέλος του 2021. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. Αν χαλαρώναμε θα είχε κατατεθεί τώρα η νομοθετική ρύθμιση;»

Αυτά λοιπόν μας είπαν από τον Δήμο της Αθήνας και τα μεταφέρουμε στην κρίση σας. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει άπειρες φορές, σε αυτό το μέγα θέμα τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εν κρυπτώ. Όταν είναι έτοιμες οι διμερείς συμβάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα για να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι-μέλη του ΠΑΟ τι θα κληθούν να ψηφίσουν. Και στη συνέχεια θα κριθεί στην πράξη αν Δήμος και κυβέρνηση θα πετύχουν τον στόχο της δημοπράτησης τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.”4 Comments

 • nauarhos

  ΡΕ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ 2006 ΖΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ , ΤΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΝΤΟΜΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΛΕΟΝ

 • ΠΑΟ29

  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 • ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

  λεωφορος ο κυρ παναγιωτοπουλος στο τουιτ του μιλησε για 15 χρονια λες να μας ετοιμαζουν κιαλλες εκπληξξεις

 • HRISTOS APO IRAKLEIO

  πολλοι μπορει να μην το γνωριζουν αλλα η καθημερινη του αλαφουζου ειναι στα μαχαιριΑ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΟΣ ΛΟΓΩ ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: