Δευτέρα, 30 ΙανουαρίουΚαλώς ήρθατε!!
Shadow

Έρχονται οι 7 ξένοι στην Basket League!

Το ζήτημα των ξένων συζητήθηκε για πολλοστή φορά στο Συμβούλιο που πραγματοποίησε ο ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά όμως, η αύξηση των ξένων από έξι (6) σε επτά (7) μοιάζει να είναι τόσο κοντά στην υλοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει προκριθεί είναι η παρουσία επτά (7) ξένων αθλητών στο ρόστερ των ομάδων, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα των έξι (6) εξ αυτών. Πρόκειται δηλαδή για μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των ομάδων που έχουν περισσότερους από έξι (6) ξένους να κάνουν την ανάλογη διαχείριση.

Εν προκειμένω βέβαια αυτό το ζήτημα επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλον τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει ήδη επτά (7) ξένους και πηγαίνει ενδεχομένως για οχτώ (8).

Σε κάθε περίπτωση, για να πάρει επίσημη μορφή η συγκεκριμένη τροποποίηση, εκκρεμεί η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και, εν συνεχεία, το “πράσινο φως” της ΕΟΚ -αυτή έχει τον τελικό λόγο.

Η επιχειρηματολογία για το συγκεκριμένο μέτρο αφορά στο γεγονός πως δεν θα επηρεάζεται, με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των Ελλήνων στους αγώνες -αντίστοιχα ο ρόλος τους εντός των ομάδων.

πηγή: sport24.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: